Media

Project Thank you for the music in de lokale media

Levenservaringen rode draad bij ‘Thank You for the Music’

Muziek en zang vormen de oudste kunst van de mensheid. De eeuwen door vertaalt zij de spirituele vragen van mensen en de diepste ontroeringen. Ook in popmuziek. Ieder heeft wel een favoriet nummer waar men door wordt geraakt en tot iets van “nieuw leven” komt. Door een avond of middag genieten en herkenning in het beluisteren van persoonlijke verhalen, ondersteund door beeld en muziek, heb je weer zin in het alledaags bestaan.

Op zaterdagavond 1 april (20.15 uur) en zondagmiddag 2 april (14.30 uur) wordt in MFC Nieuw Jeruzalemkerk door de projectgroep “Thank You For The Music” een concert gegeven met 16 verschillende popsongs. De groep van 70 zangers en muzikanten van alle leeftijden volgt een rode draad rond het thema “Deel je leven”. Iets wat dagelijks gebeurt via sociale media is nu live op het podium te volgen.

Het is het oerverhaal van de mens die zijn bestemming en haar geluk zoekt. Door een multimediale reis langs waar gebeurde levenservaringen en emoties van mensen van nu. Waar is bezieling te vinden en waar levensvreugde, bijvoorbeeld na verlies of verdriet? Hoe ontdek je echte vriendschap en liefde? Helpt God eigenlijk? De moderne popmuziek van het concert zullen de mensen zeker raken, met o.a. nummers van Trijntje Oosterhuis, Sting, Bløf, Marco Borsato en Coldplay, voor zowel jong als oud!

Levenservaringen vanuit de blauwe stoel gedeeld in een avond vol moderne popmuziek, dat zijn de concerten van Thank You for the Music op 1 en 2 april. Foto: Jaco Verpoorte.